Reușita unei vânzări sau a unei închirieri imobiliare depinde în mare măsură de încadrarea corectă a anunțului la publicare. Dacă nu cunoști zona sau din neatenție ai ales altă zonă decât cea în care se află imobilul, ai toate șansele să vinzi... peste ani și ani. Pentru că, dacă cel ce caută o proprietate ca a ta nu o găsește acolo unde crede el că ar trebui să fie, totul devine limpede.
Zona 13 Septembrie de exemplu, conținea la un moment dat strada Uranus, care, pe vremea dictaturii devenise un mic cartier cu același nume. Ei bine, acest cartier care nu mai există de peste 40 de ani, apare totuși în site-urile de anunțuri, mai ales în cele de imobiliare. În apropriere există strada Ion Creangă, stradă care apare drept zonă în aceste site-uri. Hmm, cine o locui oare acum în cartierul Uranus??....
Bun, să trecem la treabă, zic. Începem cu zona 1 Mai, actuală Ion Mihalache, care este definită de bd. Ion Mihalache și care ține de la Piața Victoriei până la intersecția cu Calea Griviței. În lateralele acestul bulevard se regăsește zona cu același nume. Dar, de-a lungul acestui bulevard regăsim puncte de reper care ne ajută să localizăm proprietatea mult mai bine, și nume: Piața 1 Mai, Averescu sau Turda, Domenii (care în trecut era doar zona dinspre Arcul de Triumf dar acum merge și către Calea Griviței), Expoziției, Piața Chibrit și Clăbucet.
Zona 13 Septembrie, care este a doua în ordinea site-ului, cuprinde tot bulevardul de la hotelul Marriot până la intersecția cu Drumul Sării și Antiaeriană/Ghencea. Când setăm zona 13 Septembrie e clar că mergem de-a lungul acestui bulevard și următoarele 2 rânduri de blocuri/case afltae în spatele acestuia.
Zona Aviației este cuprinsă între bd. Nicolae Caranfil și merge în dreapta mult, către DRPCIV și are în componență străzi celebre precum Prometeu, Burileanu, Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu, etc. În mod inexplicabil, partea stângă a bd. Caranfil este alocată cartierului Herăstrău.
Zona Băneasa este zona imediat următoare, la ieșirea de pe bd. Caranfil, traversând podul, pe bd. Aerogării. În parte astângă, spre lacul Herăstrau, se întinde o bucată mare a zonei, pe străzi precum Elena Văcărescu, Belizarie, Marinarilor (deși în apropiere este aeroportul). Traversând însă DN-ul, spre BioTerra, constatăm că zona se întinde până la lacul Grivița, învecinându-se în final cu cartierul Dămăroaia. Unele site-uri de anunțuri au denumit zona Vatra Nouă-Sisești drept Băneasa Nouă, doar pentru faptul că se învecinează cu Băneasa probabil.
Zona Baicului este delimitată de șos. Pantelimon și șos. Colentina și nu credem ca mai are nevoie de prezentare. Aceasta se întinde până la Gara de est.
Zona Balta Albă începe de la bd. NIcolae Grigorescu înspre str. Codrii Neamțului și se întinde până la IKEA Pallady, traversând bd. 1 Decembrie 1918 și Circa 13, zona denumindu-se generic Ozana. Deși dezvoltatorii au denumit începând cu anii 2012 zona "Noul Titan" în speranța că, confuzia va da roade, manevra nu a ținut mult timp. Tot Balta Albă este zona care deservește și aria Sălăjan și Trapezului, deși în multe site-uri acestea sunt luate separat. Nu, este un singur cartier denumit Balta Albă, care cuprinde reperele Sălăjan, Trapezului, Ozana, Circa 13.
Zona Banu Manta este deservită de bulevardul cu același nume dar și de imobilele aflate în imediata apropiere de acesta.
Zona Basarabia este zona bulevardului cu același nume, doar că, pe parcurs avem repere gen Arena Națională, Diham, Fabrica de pâine, Georgian. Deci, dacă imobilul dvs se află într-unul din aceste puncte de reper, setați ca zonă Basarabia. În textul anunțului puteți specifica evident, reperul, de exemplu Diham.
Zona Berceni este dată de șoseaua cu același nume și cuprinde zonele Apărătorii Patriei, Iriceanu, dar și străzile de dincolo de Iriceanu Ion, gen Muntele Mare, Dealul Mare, străzi care sunt exact la granița cu jud. Ilfov, adică cu Popești Leordeni. Tot zona Berceni este și în arealul cuprins între str. Turnu Măgurele și prelungirea Bd. Metalurgiei. Cartierul Berceni este delimitat de șos. Olteniței, granița cu Popești, șos. Turnu Măgurele, str. Emil Racoviță.
Zona Brâncoveanu este dată de bulevard și cuprinde toate imobilele până în str. Nițu Vasile (fostul Big Berceni), str. Luica și piața Reșița și are ca repere Parc, Secuilor, Lamotești, Uioara, Luica.
Zona Bucureștii Noi începe fix la ieșirea de sub podul Constanța și merge de-a lungul bulevardului stânga-dreapta și se învecinează cu șos. Chitila în stânga și cu Dămăroaia în dreapta. Se întinde până la metrou Străulești și chiar mai departe, unde se învecinează cu cartierul Străulești.
Zona Calea Victoriei se întinde din Piața Victoriei până jos, în Splaiul Independenței, iar de-a lungul acesteia întâlnim repere de care tot amintim, precum: Moxa, Amzei, Hilton, Sala Palatului, Muzica, magazin Victoria, Splai.
Zona Carol cuprinde Parcul Carol și împrejurimile acestuia precum Filaret. Totuși, partea superioară este tratată diferit și este trecută în site ca "Viilor".
Zona Centrului Istoric nu mai are nevie de prezentare dar e bine să știți că zona spitalului Colțea, zona Cocor, sunt cuprinse tot în Centrul istoric.
Zona Chitila merge de la podul Constanța înspre Mall Colosseum și se termină la ieșirea din București, către orașul cu același nume. Repere nu prea sunt dar tot ce este pe partea stângă, spre calea ferată, intră în zona Chitila.
Zona Cișmigiu este dată de parc, tot ce este în imediata apropiere a acestuia intră în această zonă. Este delimitată de Str. Berzei, Bd. Regina Elisabeta, Calea Plevnei.
Zona Colentina se întinde de la Obor până la Europa. Pe parcurs avem repere precum Avion, Plumbuita, Fundeni, Andronache. Totuși, zona Fundeni este tratată separat, întrucât este destul de mare, până în șos. Pantelimon.
Zona Cotroceni începe din Splaiul Independenței, de la Operă, și merge - atenție - doar până în Panduri. Bd. Timișoara este cuprins în zona Drumul Taberei și nu are legătură cu cartierul Cotroceni.
Zona Crângași este delimitată de Calea Giulești și lacul Morii, partea nordică din imediata vecinătate a cartierului (Uverturii) fiind cuprinsă în zona Militari.
Zona Dămăroaia este delimitată (oarecum) de strada Cireșoaia în partea dinspre Bucureștii Noi și se întinde până în Băneasa, fiind în partea sudică vecină cu cartierul Pajura.
Vom sări peste binecunoscutele zone Decebal și Dorobanți, discutăm despre zona Domenii, care este cuprinsă între bd. Mareșal Averescu, Mărăști și bd. Ion Mihalache, dar intră ușor și în partea dinspre Grivița, care a intrat destul de recent ca reper al cartierului Domenii. Nu e prea clar de ce, pentru că, pentru cine nu știe, denumirea de Domenii vine de la Domeniile Regale care au existat chiar pe acest loc, iar în partea dinspre Grivița locuiau ori cei care erau angajați pe aceste domenii ori, mai nou, lucrători ai CFR, lucrători care au refăcut și chiar au construit între anii 1950-1970 locuințe în stil CFR, de aici și compartimentarea tip "vagon". Știe baba, nu se-ncurcă...
Urmează partea a doua, în curând...
Comentarii